Over Ovovital

Calcium uit de natuur

Ovovital is een natuurlijk Calcium-Mineralen-Eiwit complex uit eierschalen. Ovovital is een natuurlijk product en kan dagelijks gebruikt worden voor het behoud van sterke botten en gewrichten. Ovovital is puur natuur en bevat geen kunstmatige stoffen en is klinisch getest. Van nature is het Ovovital calcium in de eierschaal gebonden aan eiwitten en micro-elementen. Daarom wordt het beter opgenomen door ons lichaam. Zo is er meer calcium beschikbaar in het lichaam. Ovovital is daarom het beste calcium voor het behoud van sterke sterke botten en soepele gewrichten.

Wat zit er in Ovovital?

Veel gestelde vragen

hieronder vind u de antwoorden op de meest voorkomende vragen over Ovovital

Het bijzondere aan Ovovital eierschalen is dat ze uiteenlopende stoffen bevatten zoals:

 • Mineralen: Calcium, Fosfor, Kalium, Natrium en Magnesium.
 • Micro-elementen: Chroom, Jodium, Kobalt, Koper, Lithium, Mangaan, Molybdeen, Selenium, Strontium, Vanadium, Ijzer en Zink;
 • Eiwitten, Vitamine D3, Calcitonine en groeifactoren.
 • Mineralen vormen de belangrijkste bouwstenen voor uw botten en gewrichten
 • Micro-elementen (ook wel sporenlementen) zijn stoffen die in hele kleine hoeveelheden aanwezig zijn in onze voeding. Ze zijn essentieel voor het betrouwbaar functioneren van het lichaam en spelen zowel bij de opbouw van botmassa als bij de opname van calcium een belangrijke rol;
 • Eiwitten, Vitamine D3, Calcitonine en groeifactoren zorgen samen dat er meer calcium afgezet kan worden in uw botten.

De combinatie van bovenstaande stoffen kan alleen gevormd worden door moeder natuur. Het calcium vormt als het ware een natuurlijk geheel met de andere stoffen. Hierdoor heeft Ovovital de bijzonder eigenschap dat het calcium beter in uw lichaam, vooral in de heup en wervels, opgenomen kan worden.

Uit voormalig Oost-Europa, Slowakije.

De Nederlandse eierschalen blijken ongeschikt te zijn als grondstof voor Ovovital. Toevoegingen in het voer van kippen en het bedrukken van de eierschaal met inkt hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van het eindproduct. De normen wat betreft de toevoegingen zijn in voormalig Oost Europa veel strikter dan in Nederland. De keuze voor voormalig Oost-Europese eieren komt door het verschil in kwaliteitsbepaling van het ei.

Hier in het westen wordt de kwaliteit van een ei bepaald door;

 • Het uiterlijk van het ei zelf, de schaal moet mooi glad en gelijkmatig zijn;
 • De inhoud van het ei, het eidooier moet mooi geel van kleur zijn.

De kwaliteit van de eieren welke wij gebruiken voor Ovovital wordt bepaald door de samenstelling van de schaal. Er mogen geen toevoegingen en chemische verontreinigingen in de eierschaal zitten.

De hoeveelheid calcium dat u dagelijks binnen hoort te krijgen is afhankelijk van uw leeftijd. Voor mensen tussen de 19-50 jaar is de minimale hoeveelheid calcium 1000mg per dag met een maximum van 2500mg. Voor mensen in de leeftijd van 51-70 jaar wordt 1100mg aanbevolen en voor mensen boven de 70 jaar is een minimale inname van 1200mg aanbevolen. 

Aangezien u maar een klein gedeelte (zo’n 20%) van deze hoeveelheid calcium daadwerkelijk opneemt in uw lichaam is dit een bescheiden hoeveelheid. Ondanks extra calcium supplementen en verrijkte voeding neemt ieder mens te weinig calcium op.

Naast het feit dat het lichaam zelf bepaalt hoeveel calcium het opneemt is niet al het calcium even goed opneembaar. Verder zijn er factoren die negatief werken op de opname van calcium waaronder:

 • Oxaalzuur (zit in spinazie, rabarber, snijbiet en postelein) en fytinezuur (zit in granen).
 • De aanwezigheid van veel vetten in de voeding.
 • Te veel koffie, alcohol en sigaretten.

Tot slot kan op latere leeftijd een tekort aan mineralen ontstaan (men eet minder) of een tekort aan vitamine D (men komt weinig buiten). Beide hebben een verminderde calcium opname tot gevolg.

Jazeker, er zijn maar twee soorten calcium. Natuurlijk calcium en technisch calcium. De bekendste natuurlijke calciumbron is melk. Natuurlijk calcium kun je ook halen uit zeeschelpen. En wat onze grootouders al lang wisten: ook eierschalen bevatten veel geïoniseerd (gebonden) calcium. Dit wordt door het lichaam beter benut dan ‘gewoon’ calciumcarbonaat of calciumcitraat dat veel wordt toegepast in calcium supplementen en verrijkte voedingsmiddelen.

Nee, de botopbouw is een ingewikkeld proces, met calcium als bouwsteen. Micro-elementen zoals Vitamine D3 en magnesium fungeren hierbij als een soort ‘cement’. Vitamine D3 bevordert de opname van calcium in de botten. Magnesium zorgt ervoor dat het calcium in de botten neerslaat en het gaat kalkneerslag in ander weefsel tegen. Deze factoren samen zorgen ervoor dat de opbouw van de botmassa optimaal wordt ondersteund.

U hebt groot gelijk, wij ook niet. Daarom hebben we de eierschalen met het calcium, de micro-elementen, mineralen en eiwitten voor u verwerkt tot Ovovital poeder. U kunt Ovovital innemen doormiddel van capsules of  (op aanvraag) in poeder vorm. Het ovovital poeder kunt u vermengen met yoghurt, sinaasappelsap of water.

Een sporenelement (een andere benaming is spoorelement of micro-element), is een element dat in de voeding van een organisme aanwezig moet zijn voor een goede groei en functie, maar dat slechts in zeer kleine hoeveelheden nodig is (microgrammen tot milligrammen). 

Vaak vormt een atoom van het sporenelement een essentieel onderdeel van een bepaald enzym. Een enzym is een ei

Ovovital® is glutenvrij en bevat geen suiker, gist of lactose.

 

Ovovital capsules bevatten rundergelatine en zijn daarom niet geschikt voor vegetariërs.

Nog vragen over Ovovital?

Heeft u vragen of opmerkingen over Ovovital of over de werking van Ovovital? Neem dan gerust contact met ons op zodat een van onze medewerkers u te woord kan staan.

Nog meer weten? Vraag het gratis Ovovital informatiepakket aan